Aviser TV logoer
Tilbage

Skrevet om Samsø Labyrinten

Det at gå rundt i en labyrint, handler i høj grad om at finde sig selv. Det handler om, at man aldrig ved, hvad der gemmer sig bag det næste hjørne, og sådan er livet jo.

Politiken
Indvielsen af Labyrinten i den tidligere juletræsplantage nord for Nordby blev lidt af tilløbsstykke lørdag eftermiddag. Folk strømmede til, og der var en del fotografer fra forskellige blade. TV-2 havde været på Samsø inden åbningen, og der blev bragt indslag både fredag og lørdag. På flere af de store landsdækkende aviser var Samsø Labyrinten på forsiden, og der er kommet henvendelser fra udenlandske aviser og TV-stationer.

Samsø Posten om indvielsen
Labyrinten vil blive en attraktion for de mange feriegæster, men også for os selv, venner og familie. Vi har manglet aktiviteter for børnefamilier, og det ligger i tiden, at folk vil opleve noget - også gerne lære noget, når de holder ferie. Her er Labyrinten simpelthen genial. Her kan man færdes i naturen og beskæftige sig med kulturen, både den historiske og den kunstneriske.

Birgit Bjørnvig, Kulturudvalgsformand
Labyrinten opstod, da Karen og Erik Poulsen lod en træfræser køre igennem deres gamle sammenvoksede juletræsskov - og vupti: værsgo at blive væk fra verdens vrimmel. Du skal nok blive fundet igen. De tømmer nemlig Labyrinten hver fredag.

Danmark Ø-hop lommeguide
Kiosken i Samsø Labyrinten
Opgavesæt skærper udfordringen for store og små - mange indslag med tanke på børn i alle aldre. Lidt tørt og vådt er til fals i kiosk ved Labyrintens opholdsplads med borde og bænke.

Roughen
Oprettelsen af Samsø Labyrinten er en god idé. Derfor blev vi i bestyrelsen enige om at give Jer en gave. Vi ønsker, at stenen må være et godt blikfang.

Henrik Sørensen, direktør BG Bank, Samsø
De besøgende udtrykker næsten alle stor tilfredshed med Labyrinten. Nogle er lidt skeptiske, inden de går ind i skoven, men bliver overraskede over stedets oplevelser.

Samsø Posten
Børnefamilier, der ønsker at nyde naturen, og lejrskoleelever med hang til at fare vild får rige muligheder for udfoldelse, når verdens største Labyrint indvies på Samsø den 6. maj.

Kristelig Dagblad
Familie på besøg i Samsø Labyrinten.
Den næste halve time byder på snoninger, forgreninger og T-kryds i en grad, som man ikke finder ret mange andre steder på kloden.

FagXpressen, Danmarks Radio
I Labyrinten kan man ikke blot finde viden. Faktisk er det de perfekte omgivelser, hvis man vil finde ro og rum til eftertænksomhed. Tid til at filosofere over livet.

Egmont Online
En tur gennem Labyrinten kan let tage et par timer, men så har man også fået en stor oplevelse. Selvom man går i en granskov, vil der være steder, hvor man kan få en fantastisk udsigt ud over Nordby og Nordby Bugt.

Samsø Turistavis
Udsigt fra Samsø Labyrintens udsigtstårn.
Fra de mere åbne steder i Labyrinten er der en formidabel udsigt ud over Nordøen. Andre steder er gangene tætte og giver god læ og en utrolig ro. Det er virkelig en attraktion i pagt med naturen.

Landsbladet
Nogle af de besøgende vælger at finde vej i Labyrinten uden opgaver, og dem kan man se vandre rundt på en helt anden måde end de målbevidste med et skema i hånden. Et synligt forelsket par som avisens udsendte stødte på inde i de mange gange, måtte lide den tort at være blevet væk for hinanden, og de brugte lang tid på at finde sammen igen.

Århus Stiftstidende
Rigtig mange af øens sommergæster aflægger Samsø Labyrinten et besøg, og for de mange lejrskoler, der netop nu beøger Samsø, er Labyrinten et fast indslag... De, der har besøgt Samsø Labyrinten, kan nu glæde sig over, at dette dejlige sted nu er optaget som en verdensrekord.

Samsø Posten
Det er en både spændende og usædvanlig oplevelse at krydse rundt på stierne uden helt at vide, hvor man er.

Samsø Posten
Familie ser på skulptur af tordenguden Thor i Samsø Labyrinten.
Når man kommer rundt om et hjørne risikerer man pludselig at stå ansigt til ansigt med Odin eller Thor.

Sommerlandet Odder og Omegn
Det er blevet nemmere at fare vild på Samsø.

Berlingske Tidende
Turen kan tage 1 - 2 timer, afhængig af, hvor forvirret man bliver af det snoede stisystem. Det er selvfølgelig en del af spøgen.

Politiken
Vi, en voksen og 3 børn, startede spændte på turen efter at have købt billet. Vi travede "den store" tur gennem med stor fornøjelse.

Læserbrev i Samsø Posten
Firma på besøg.
Hvis et firma som A.P. Møller eller Microsoft skulle finde på at komme på kursus på Samsø, kan de blot give spørgsmål til Labyrintens computer, som så bliver fodret og spytter et færdigt opgavesæt ud til kursisterne.

Århus Stiftstidende
Labyrinten har ikke eksisteret et år, men alligevel er der allerede væsentlige forbedringer af det populære sted.

Samsø Weekend
Skovrandøje sommerfugl
Labyrinten forener natur og underholdning.

Læserbrev i Samsø Weekend
Du milde - hvor er den stor! Tag dine gæster med og afsæt en aften med grill og rødvin til at diskutere Labyrinten. Det vil du ikke fortryde.

Samsø Weekend
Stisystemer fører i realiteten i alle retninger og der går kun få minutter før nord og syd, øst og vest er abstrakte begreber.

Magisterbladet
Gruppe på besøg i Samsø Labyrinten.
En tur i verdens største labyrint er en fælles og uforglemmelig oplevelse for såvel børnefamilier, kærestepar og pensionister, som for grupper af enhver slags.

Samsø Turistavis
Succes fra første dag. Siden Labyrinten på Samsø åbnede i foråret 2000, er det kun gået fremad med besøgstallet, og første sæsons resultat var ca. 30% bedre end forventet.

Sommerlandet Odder og Omegn
Nyd stilheden og det rige dyreliv, oplev træskulpturerne fra den nordiske mytologi og H.C. Andersens bøger, og kom i en eventyrlig stemning.

Feriepartner Danmark
Da Samsø Labyrinten forleden blev godkendt som verdens største labyrint, har det vist sig, at den gode ide skulle blive en stor succes. Det er den slags tiltag, som Samsø har brug for, og der er da også omkring 17.500 mennesker, der i år har prøvet at fare vild på de mange stier, som Labyrinten består af.

Århus Stiftstidende
Samsø bliver Labyrintisk.

Nordjyske Stiftstidende
Firma tur i Labyrinten.
Samsø Labyrinten er oplagt til gå-meditation, til organiske forvandligsrejser, hvor man kan skærpe sin opmærksomhed, sin intuition og orienteringssans, alt mens man trænger gennem lag efter lag i labyrinten og i bevidstheden.

Lars Muhl

Læs mere fra Lars Muhls bog Hjertets stilhed Samsøs Kraft her.
Samsø Labyrinten © 2020 kontakt@samsolabyrinten.com 2427 3717