Samsø Labyrintens opholdareal. Oplevelse
Tilbage

Oplevelser

Vi lægger stor vægt på, at vore gæster får en god oplevelse i Labyrinten.

Trods Labyrintens størrelse er der ingen risiko for at få klaustrofobi under turen. Stierne er brede, 2 - 3 m, og området er meget åbent og lyst.

Turen byder på spændende strøg med større træer og åbne områder. Der er et rigt dyreliv. Du kan være heldig at se harer, fasaner og høre et væld af småfugle i Labyrinten. Du kan læse mere om Labyrintens natur på siden Dyr og planter.

Samsø Labyrinten. Oplevelse med familie. Havfrue.

Hvordan føles det så at gå rundt i så stor en labyrint?
Du mister hurtigt orienteringen - kan ikke finde ud af, hvad der er nord og syd. Nogle er bange for at fare totalt vild, og komme til at vandre hvileløst omkring i dagevis, inden de atter vender tilbage til civilisationen! Så slemt går det nu næppe, men er du nervøs for ikke at kunne finde tilbage, kan du få en Stifinder, der på et hvilket som helst sted i Labyrinten anviser den nemmeste vej til udgangen.

Bevæger du dig langt nok ind i Labyrinten, kan du, hvis du er heldig, finde de fem pladser. Vil du være sikker på at opleve pladserne, kan du købe en Stifinder, der fører dig frem til dem. Læs mere på siden Opgaver. Du kan afprøve princippet i en Stifinder her.Hvordan andre oplever Samsø Labyrinten

Kunstneren Lars Muhl har skrevet et tankevækkende digt om hvordan han oplever Samsø Labyrinten. Digtet Hvor kommer jeg fra? Hvor går jeg hen? blev læst op ved Labyrintens indvielse i maj 2000.

Samsø Labyrinten er omtalt og beskrevet mange steder på internettet. Wikipedia har en kort omtale, mens Visit Denmark beskriver stedet mere udførligt, og omtaler Labyrinten som ideel for både børn og voksne.

En meget udførlig omtale finder man på Geek Culture, der anmelder bl.a. kultur- og ferieoplevelser i hele verden. Samsø Labyrinten har her fået tildelt 5 ud af 6 stjerner (5 stjerner står for Suverænt godt produkt).

Fra Samsø Labyrinten i forårsdragt - maj 2015.

Hjemmesiden Sjov for Børn omtaler børnevenlige aktiviteter fra hele landet, herunder også Samsø Labyrinten, som her er tildelt 4 ud af 5 stjerner.

Forskellige rejsebureauer, f.eks. Feriepartner.dk, DanCenter og Cofman FeriehusPortalen, har omtale af en lang række attraktioner, bl.a. Samsø Labyrinten. På disse hjemmesider er det muligt at finde feriehuse i nærheden af de omtalte attraktioner.

Geocaching er en sport for hele familien, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager kan finde skatte eller caches over hele verden. Et af disse cache-punkter ligger i Samsø Labyrinten. Punktet her hedder Samsø Maze.

Samsø Labyrinten er endvidere omtalt på udenlandske hjemmesider, bl.a.
World-Wide Labyrinth Locator
Atlas Obscura
Tested
Curionic
Landarchs - Top 10 mazes
Citylab
Dagbladet.no (norsk)
Cyclopaedia (svensk)
Schau-mal (tysk).Labyrintens mål

Templet ligger godt skjult i Samsø Labyrinten

Templet eller Labyrintens Hjerte er sværest at finde. Templet er fra maj 2010 og udført af den samske kunstner Morten Møller.
Læs mere om Templet her.

Stenkredsen består af tolv sten, solur, stjernestegn, måneder

Stenkredsen består af 12 store sten, der omgiver et solur. Tallet 12 går igen i mange sammenhænge, f.eks. de 12 stjernetegn, de 12 timer, de 12 måneder og de 12 disciple.

Sløruglen byder velkommen til Uglens Hule

Uglens Hule er en hyldest til den sjældne Slørugle, der tidligere var almindelig i hele Danmark, men nu er forsvundet mange steder, bl.a. på Samsø.

Evighedspladsen

Evighedspladsen. Navnet på denne nye plads er inspireret af det nyplantede Tempeltræ midt på pladsen. Tempeltræet (Ginkgo biloba) har eksisteret i sin nuværende form i mindst 150 milioner år, og har vokset vildt i Danmark i over 100 millioner år (dog ikke siden sidste istid).

Pyramide i Samsø Labyrinten.

Pyramiden Pyramiden er opført i skala 1 til 50 i forhold til Cheops-pyramiden i Egypten. Ved Pyramiden kan kan du putte dine hemmelige ønsker i en postkasse. Det siges at en grøn pyramide hjælper med opfyldelsen. Skal det komme an en prøve?

Stenkredsen består af tolv sten, solur, stjernestegn, måneder

Hjertepladsen blev opført i 2014. Denne lidt "hemmelige" plads er tilegnet romantiske par, der kan få en speciel Stifinder for at finde frem.

H.C. Andersens Plads fra 2005

H.C. Andersens Plads blev indviet i 2005 i forbindelse med digterens 200-års fødselsdag. For at finde frem til dette mål får du god hjælp af en Stifinder med H.C. Andersens eventyr.

Arthur Plads ved indgangen

Arthurs Plads ligger tættest ved indgangen og er et mål for familier med mindre børn og for ældre, der ikke kan gå så langt.

Samsø Labyrinten © 2021 kontakt@samsolabyrinten.com 2427 3717