Odin i Samsø Labyrinten. Kunst af Henrik Wessel Fyhn.
Tilbage

Kunsten i Samsø Labyrinten

Kunstneren Henrik Wessel Fyhn har udført træskulpturerne i Samsø Labyrinten.

Henrik har taget udgangspunkt i den nordiske mytologi og H.C. Andersens eventyr.

Herunder ses et udvalg med kunstnerens egne kommentarer til figurerne.Havfruen fra H.C. andersens eventyr står ved indgangen til Samsø Labyrinten.

Havfruen

har baggrund i H. C. Andersens eventyr om Den Lille Havfrue. Som indgangsfigur er den symbol på det eventyrlige aspekt ved Labyrinten, og som havskikkelse reprœsenterer den vandet og dermed også øen Samsø.

Odin er konge fra den nordiske mytologi.

Odin

er de nordiske guders konge. På hans skuldre sidder ravnene Hugin og Munin, som hver aften vender hjem fra verdens kanter og beretter nyt. Han mangler det ene øje, som han måtte ofre i Mimers brønd for en tår af visdomhedsmjøden, som gav ham indsigt i alt, hvad der var sket indtil da.

Thor eller tor, er tordengud. Skulpturen står i Samsø Labyrinten.

Thor

er Søn af Odin og tordengud. Med hammeren Mjølner bekœmper han jœtterne og ondskaben. Ved torden og lyn som springer fra Mjølner og regnen som følger, er han også afgrødens gud.

Midgårdsormen når rundt om hele jorden - Midgård. Henrik Wessel Fyhns træskulptur i Samsø Labyrinten.Arhtur, et kæmpefirben, ligger på Arhturs Plads i Samsø Labyrinten.

Arthur

er en slags kæmpefirben, der befinder sig på en plads et lille stykke inde i Labyrinten.

Henrik Wessel Fyhn har lavet en skulptur af H.C. Andersen til Samsø Labyrinten i anledning af digterens 200 års fødselsdag.

H.C. Andersens

200 års fødselsdag blev markeret i Samsø Labyrinten med et nyt mål, H.C. Andersens Plads. Henrik Wessel Fyhns skulptur af den gamle digter har fået meget opmærksomhed.

Heksen i Samsø Labyrinten står på H.C. Andersens Plads.

Heksen

er den gamle kone, som bor alene i skoven og udøver troldom. Hun kendes bl.a. fra H. C. Andersens eventyr, men også fra den nordiske mytologi, som spåkvinden Vølven. I Digtet Vølvens spådom berettes det, hvordan Odin opsøgte hende for at høre, hvad fremtiden gemte. Hun driller ham, fordi han ofrede sit øje til Mimer for at kende fortiden.


Henrik Wessel Fyhn arbejder på skulpturen af H.C. Andersen

Henrik Wessel Fyhn arbejder på skulpturen af H.C. Andersen.Fabeldyr i Samsø Labyrinten - Verdens største Labyrint
Samsø Labyrinten © 2020 kontakt@samsolabyrinten.com 2427 3717