Samsø Labyrinten 10 år
Tilbage

Samsø Labyrinten fylder 10 år

Pressemeddelelse 6. maj 2010

Samsø Labyrinten blev indviet i 2000 og året efter godkendte World Guinness Records labyrinten som verdens største.

Labyrinten, der er 60.000 m2 stor og har en stilængde på 5.380 meter, har efter 10 år stadig rekorden. Verdens næststørste labyrint, Pineapple Garden på Hawai, er på kun 12.750 m2!

Ved åbningen i maj 2000 var der ét mål i Labyrinten, Templet. Siden er Labyrinten udvidet med yderligere fire mål:

Senest er der bygget et udkigstårn, der giver en fin fornemmelse af den vældige labyrint.

Til at finde frem til målene, får man god hjælp af en 'Stifinder' - et lille hæfte med en række spørgsmål, man skal svare på. Svarer man rigtig, finder man vej; svares der forkert, ja, så farer man vild! Disse 'Stifindere' er lavet, så alle får en udfordring og en god fælles oplevelse, uanset om man er en børnefamilie, et ældre ægtepar eller f.eks. en lejrskole. Til specielle firmaarrangementer kan virksomheden selv formulere sine spørgsmål og på den måde bruge Labyrinten ifm. et kursusforløb.

I forbindelse med jubilæet har ejerne af Labyrinten, Karen og Erik Poulsen, ladet opføre et nyt tempel. Kunstneren er Morten Møller, Samsø, der især er kendt for sine smukke isskulpturer.

- Vi ville gerne benytte en lokal kunstner og Morten var det helt naturlige valg. Og at materialet så er egetræ fra Brattingsborg Skov på Samsø er et ekstra plus. Det er stort set uforgængeligt.

Det gennemgående tema i Labyrintens skulpturer og pladsudsmykninger er inspireret fra den nordiske mytologi og H.C. Andersens eventyr. Således også det nye tempel.

- De bærende hjørnefigurer symboliserer bl.a. de tre skæbnegudinder - eller norner - Urd, Verdande og Skuld. Deres navne kan oversættes til Fortid, Nutid og Fremtid, og det kan man jo så tænke lidt over.

Samsø Labyrinten åbner for sommersæsonen på fredag, den 25. juni.

Samsø Labyrinten. Templet.

Morten Møller arbejder på Templet.

Samsø Labyrinten © 2020 kontakt@samsolabyrinten.com 2427 3717